a

Lehtësia e ngadaltë përsëri në kohën e lirë

Koha e lirë ka të ngjarë të jetë në depresion për një kohë, pasi shqetësimet e virusit peshojnë shumë zemrat dhe mendjet në të gjithë botën.  Sidoqoftë, pasi të jetë vendosur një vaksinë, pritet të shohim një rikthim të shëndetshëm në udhëtimet e kohës së lirë.  Ndërsa bota kthehet në “normale”, njerëzit do të duan të dalin jashtë dhe të përjetojnë përsëri jetën në maksimum.  Historia vlen të rishikohet këtu: Pandemia e gripit të 1918-1920 përkoi me fundin e Luftës së Dytë Botërore, e cila u pasua nga zhurmshëm 20-të.  Ekziston një dëshirë e dukshme për tu harruar.

Udhëtimi i lidhur me punën mund të jetë një histori tjetër.  Menaxhimet e kompanisë tani kanë prova në kohë reale se konferencat me video janë një alternative efektive dhe ekonomikisht e efektshme për takimet dhe ngjarjet brenda personave.  Udhëtimi në biznes nuk mund të kthehet kurrë në nivelet parandemike.

Do të vijë dita kur coronavirus është një kujtim.  Të gjithë jemi në pritje të ankthit.  Dhe kur e shohim këtë herë në mbikëqyrje, besoj se do të karakterizohet si një mundësi blerjeje për aksionet.  Kjo është një gjë që e ndan vërtet menaxhimin aktiv – aftësinë për të parë përtej momentit aktual, të mendojnë në mënyrë kritike për botën dhe të investojnë në potencialin e tij të ardhshëm.