ESG përshpejtuar

Ne e shohim krizën e koronavirusit si një moment përcaktues për investime të lidhura me ESG (mjedisore, sociale dhe qeverisëse).  Mënyra e sjelljes së kompanive individuale ndaj shoqërisë në këtë krizë do të mbahet mend, dhe biznesi do të favorizojë ata që konsiderohet se kanë bërë gjënë e duhur nga punonjësit e tyre, klientët dhe komunitetet.  Në të njëjtën kohë, koronavirus na ka kujtuar se kur bëhet fjalë për njeriun kundër natyrës, dora e sipërme shpesh shkon në natyrë.  Për aq sa njerëzit e shohin rëndësinë e të pasurit një respekt të shëndetshëm për natyrën, kjo mund të jetë një pikë kryesore për konsideratat mjedisore siç është ndryshimi i klimës.

Ne e shohim ESG si një temë të qëndrueshme të tregut.  Nuk është më vetëm për polemika dhe rreziqe negative, por do të ndikojë gjithnjë e më shumë në themelet e kompanisë dhe shumëfishimin e vlerësimit.  Investitorët, duket se po i kushtojnë vëmendje: Strategjitë e qëndrueshme kanë tejkaluar ecurinë e rënies së fundit dhe vazhdojnë të tërheqin prurjet.